Wat is het?

 

De Regiotaxi is een vervoersvoorziening die in het leven is geroepen door de 3 gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen. Zij zijn samen de opdrachtgever. Het Regiotaxivervoer is bestemd voor mensen die op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente een indicatie hebben gekregen. Zij kunnen geen gebruik maken van het reguliere openbaar vervoer.
Het gebruik van de Regiotaxi is ook opengesteld voor reizigers met de Haltetaxi en andere door de gemeente aangewezen doelgroepen.
De Regiotaxi is een vervoerssysteem in Zeeuws-Vlaanderen dat reizigers aanvullend openbaar vervoer per taxi of per taxibus biedt. Gebruikers worden thuis opgehaald en naar hun bestemming gebracht (vervoer van deur tot deur). Het vervoer wordt uitgevoerd met taxi’s of taxibusjes. De busjes zijn ingericht voor het vervoer van rolstoelgebruikers.
U kunt 7 dagen per week gebruik maken van de Regiotaxi . U bepaalt zelf waarom u de rit wilt maken, bijvoorbeeld bezoek aan familie of kennissen, boodschappen doen, op ziekenbezoek of een avondje uit.